VISALIB

VISA LIBERALIZATION

Means free movement in the Schengen area. The visa liberalization enables visa free travel only up to 90 days (every six months). Visa liberalization allows only free movement, and not any work permit nor other benefit. Serbia, Montenegro and the former- Yugoslav Republic of Macedonia was granted with the visa-free regime in December 2009 and Albania and Bosnia and Herzegovina in December 2010. For more information.

Documentary

Documentary

Quiz

News

Deputy Minister Ilazi: Return of citizens has commenced

Deputy Minister Ilazi: Return of citizen…

 Deputy Minister Ilazi: Return of citizens has commenced Viti, 19 February 2015 – Today, Deputy Min...

Liberalization in the media

Fajon e Lunacek: Liberalizimi i vizave për Kosovën të bëhet deri në vjeshtëRaportuesja për viza në Parlamentin Evropian, Tanja Fajon si dhe eurodeputetja, Ulrike Lunacek, i kanë dërguar letër...
Marrëveshja Stabilzim Asociim Në tetor të vitit 2012, Komisioni Evropian publikoi Studimin e Fizibilitetit për Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit në mes të Bashkimit Evropian dhe Kosovës...
Liberalizimi i vizave po ecën mirëMinistrja e Integrimit Evropian, Vlora Çitaku, ka thënë të martën se nuk ka ngecje në procesin e liberalizimit të vizave për shtetin e Kosovës, përkundrazi ka thënë se ky proces...
Thaçi: Synim i Qeverisë për sivjet, MSA dhe liberalizimi i vizave Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi, ka thënë se synimi i Qeverisë së tij për vitin 2014 është përmbyllja e negociatave për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit...

Radio Messages

Radio Messages