VISALIB

LIBERALIZIMI I VIZAVE

Do të thotë lëvizje e lire në hapësirën Shengen. Liberalizimi i vizave mundëson udhëtim pa vizë vetëm deri në 90 ditë (çdo gjashtë muaj). Liberalizimi i vizave lejon vetëm udhëtim të lirë, dhe jo leje pune apo përfitime të tjera. Serbisë, Malit të Zi dhe ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë u është lejuar regjimi pa viza në dhjetor 2009 dhe Shqipërisë e Bosnjës dhe Hercegovinës në dhjetor 2010. Më shumë informata.

Dokumentar

Dokumentar

Kuizi

Lajmet

Ministri Çollaku flet në LSE në Londër për integrimin Evropian 7 vite pas pavarësisë së Republikës së Kosovës

Ministri Çollaku flet në LSE në Londër p…

Ministri Çollaku flet në LSE në Londër për integrimin Evropian 7 vite pas pavarësisë së Republikës s...

Liberalizimi në media

Sa do të vonojë liberalizimi i vizave për Kosovën? Në mbledhjen e Këshillit Kombëtar për Integrimin Europian që u mbajt të hënën dhe u thirr nga Presidentja Atifete Jahjaga...

Liberalizimi i vizave, fushatë për migrimin jo të rregulltMigrimi jo i rregullt është njëri prej kushteve kryesore që po e vonon liberalizimin e vizave. Gjatë 2013-s është trefishuar numri i kosovarëve që marrin rrugën e migrimit jo të rregullt...
Migrimi jo i rregullt pengoi liberalizimin e vizave Migrimi jo i rregullt është njëri prej kushteve kryesore që po e vonon liberalizimin e vizave. Gjatë 2013-s është trefishuar numri i kosovarëve që marrin rrugën e migrimit jo të rregullt...
Fajon e Lunacek: Liberalizimi i vizave për Kosovën të bëhet deri në vjeshtëRaportuesja për viza në Parlamentin Evropian, Tanja Fajon si dhe eurodeputetja, Ulrike Lunacek, i kanë dërguar letër...
Marrëveshja Stabilzim Asociim Në tetor të vitit 2012, Komisioni Evropian publikoi Studimin e Fizibilitetit për Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit në mes të Bashkimit Evropian dhe Kosovës...
Liberalizimi i vizave po ecën mirëMinistrja e Integrimit Evropian, Vlora Çitaku, ka thënë të martën se nuk ka ngecje në procesin e liberalizimit të vizave për shtetin e Kosovës, përkundrazi ka thënë se ky proces...
Thaçi: Synim i Qeverisë për sivjet, MSA dhe liberalizimi i vizave Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi, ka thënë se synimi i Qeverisë së tij për vitin 2014 është përmbyllja e negociatave për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit...

Radio Mesazhe

Çka lejohet dhe çka nuk lejohet me liberalizim të vizave.


Radio mesazhe


Radio mesazhe