VISALIB

VIZNA LIBERALIZACIJA

Vizna liberalizacija podrazumeva slobodno kretanje u zemljama Šengenske zone. Vizna liberalizacija omogućava putovanje bez vize do 90 dana (svakih šest meseci). Vizna liberalizacija omogućava samo slobodno putovanje, ali ne i dobijanje radne dozvole i drugih beneficija. Srbija, Crna Gora i Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija su dobile bezvizni režim decembra 2009. godine, a Albanija i Bosna i Hercegovina decembra 2010. Više informacija.

Dokumentar

Dokumentar

Kviz

Vesti

Zamenik ministra Ilazi: Vraćanje građana je već počelo

Zamenik ministra Ilazi: Vraćanje građana…

Vitina, 19. februar 2015. godine – Zamenik ministra za evropske integracije, Ramadan Ilazi, posetio ...

Liberalizacija u medijima

Fajon e Lunacek: Liberalizimi i vizave për Kosovën të bëhet deri në vjeshtëRaportuesja për viza në Parlamentin Evropian, Tanja Fajon si dhe eurodeputetja, Ulrike Lunacek, i kanë dërguar letër...
Marrëveshja Stabilzim Asociim Në tetor të vitit 2012, Komisioni Evropian publikoi Studimin e Fizibilitetit për Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit në mes të Bashkimit Evropian dhe Kosovës...
Liberalizimi i vizave po ecën mirëMinistrja e Integrimit Evropian, Vlora Çitaku, ka thënë të martën se nuk ka ngecje në procesin e liberalizimit të vizave për shtetin e Kosovës, përkundrazi ka thënë se ky proces...
Thaçi: Synim i Qeverisë për sivjet, MSA dhe liberalizimi i vizave Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi, ka thënë se synimi i Qeverisë së tij për vitin 2014 është përmbyllja e negociatave për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit...

Radio Mesazhe

Ilegalna Migracija


Radio Poruke


Radio Poruke